Historia Zakładu Przetwórstwa Mięsnego Medes sięga 1991 roku, kiedy to Kazimierz Medes wraz z żoną Barbarą rozpoczęli produkcję tradycyjnych wędlin według rodzinnych receptur. Początkowo wytwarzane w warunkach domowych, szybko zyskały uznanie wśród klientów ceniących naturalne smaki i wysoką jakość.
Rosnące zapotrzebowanie na swojskie wędliny skłoniło nas do rozbudowy zakładu. Zatrudniając pierwszych pracowników, przenieśliśmy produkcję do nowej siedziby, która z czasem przekształciła się w nowoczesny, w pełni przystosowany zakład przetwórstwa mięsnego.
W 2004 roku przebudowaliśmy ubojnie, spełniając wszystkie normy krajowe i unijne. Od tego momentu mogliśmy prowadzić ubój wieprzowiny i wołowiny, zaspokajając potrzeby Naszych klientów na sprawdzone i lokalne mięso.
Przez lata rozwijaliśmy również asortyment Naszych wyrobów mięsnych, aktualnie produkujemy wędliny, kiełbasy, wyroby garmażeryjne, produkty podrobowe oraz cieszące się coraz większym uznaniem, marynowane produkty na grilla.
Dziś inwestujemy w nowoczesne technologie, stale modernizując naszą infrastrukturę. Nasza firma zatrudnia 20 pracowników, w tym kolejne pokolenia rodziny Medes:
Janusz Medes – organizacja i zaopatrzenie ubojni,
Mirosława Starmach – zarządzanie siecią sklepów firmowych,
Krzysztof Medes – finanse i pozyskiwanie nowych klientów.
Każdy z nich dba o rozwój firmy i niezmiennie wysoką jakość naszych produktów.
Od pokoleń tworzymy wędliny według sprawdzonych receptur.
Nasze metody wędzenia i produkcji to hołd dla prawdziwych, swojskich smaków.
Korzystamy z własnego gospodarstwa i współpracujemy z lokalnymi dostawcami
Spełniamy najwyższe standardy i dbamy o bezpieczeństwo naszych produktów.
Naturalny armoat i głęboki smak
Pełna kontrola nad procesem
Przekazywane z pokolenia na pokolenie
Naprawa 13A,
34-240 Jordanów
Próbuj naszych wyjątkowych wędlin i mięs, tworzonych według sprawdzonych receptur. Odwiedź nasze sklepy i przekonaj się o jakości, którą doceniają nasi klienci!